Μοιάζει με Lamborghini Aventador, πιάνει τα 340 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και σε λίγο θα αρχίσει να σπέρνει τον πανικό στους δρόμους της Πολωνίας και όχι μόνον.
Το Arrinera Hussarya ρίχνει το γάντι στην παρέα των ιταλικών σούπερ καρς, με τη διαφορά ότι κοστίζει πολύ "φτηνότερα" από αυτά! Το μπροστινό τμήμα του Hussarya θυμίζει έντονα Lamborghini, το πίσω ξεπατικώνει τη Ferrari, ενώ πρόκειται ουσιαστικά για μία πολωνοβρετανική παραγωγή, στην οποία συμμετέχουν η πολωνική μάρκα εξωτικών μοντέλων Arrinera και ο Βρετανός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων Λι Νομπλ.Ο τελευταίος έχει σχεδιάσει πολλές βολίδες της ασφάλτου, ανάμεσά τους και το μοντέλο Ascari GT.

Το Hussarya απευθύνεται στους ενθουσιώδεις οδηγούς αυτοκινήτων, σε όσους αναζητούν έντονες συγκινήσεις και γερές δόσεις αδρεναλίνης, αν και το τελικό ντιζάιν του μοντέλου παραγωγής έχει διαφοροποιηθεί σε διάφορα σημεία από εκείνο του μαύρου πρωτότυπου μοντέλου, που πρωταγωνιστεί στο βίντεο και από το οποίο προέρχεται και η φωτογραφία του εσωτερικού.Έτσι δεν θα διαθέτει το μήκους 4,4 μ. σπορ κουπέ πόρτες, που ανυψώνονται σαν φτερά, θα απέχει λίγο περισσότερο από την άσφαλτο και θα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ευρυχωρία στον οδηγό και στον συνοδηγό του.

Την παράσταση κλέβουν σε κάθε περίπτωση τα αερόφρενα-πτερύγια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που ανασηκώνονται σχηματίζοντας γωνία 50 μοιρών, όταν πατά ο οδηγός το φρένο και επιβραδύνουν το Arrinera σαν να πρόκειται για αεροπλάνο.Το όνομα Hussarya επιλέχθηκε για να θυμίζει επελαύνοντες Ουσάρους, ενώ το αμάξωμα ζυγίζει χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών μόνον 1,3 τόνους και έχει εξελιχθεί η αεροδυναμική του από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βαρσοβίας. Στις εργαστηριακές προσομειώσεις "ανέπτυξε" το πρώτο σούπερ καρ made in Poland ταχύτητες της τάξης των 360 χλμ./ώρα, μένει όμως να τις επιβεβαιώσει και στις επικείμενες δοκιμές του επί ισπανικού εδάφους και σίγουρα πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στα τέλη του 2013.

Ο V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων προέρχεται από την Corvette ZR-1, αποδίδει 650 ίππους και 820 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, ωθεί το αυτοκίνητο σαν καταπέλτης από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2" και έως 200 χλμ./ώρα σε 8,9", ενώ η μέγιστη ταχύτητα υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται γύρω στα 340 χλμ./ώρα. Για τιμές είναι βέβαια πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο, ακούγεται όμως ότι θα παίζουν μεταξύ 100.000 και 150.000 ευρώ, άρα θα είναι μεν τσιμπημένες, όμως το αυτοκίνητο θα κοστίζει περίπου το ένα τρίτο σε σύγκριση με μία Lamborghini Aventador.

Πηγή: gazzetta.gr