Έτοιμος να αφήσει πίσω του τις διαφορές του με τον Χόρχε Λορένθο εμφανίζεται ο Βαλεντίνο Ρόσι ενόψει της συνύπαρξης των δυο τους στης Yamaha.

Οι δύο αναβάτες βρίσκονταν σε κόντρα, αλλά μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του Ιταλού στην ομάδα αφήνοντας τη Ducati, η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και ο «Γιατρός» το έχει συνειδητοποιήσει:

«Θα είναι ενδιαφέρον. Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν και σε σχέση με το 2008 όταν ο Χόρχε έφτασε στη Yamaha.

Τώρα αυτός είναι το νούμερο 1 στην ομάδα και η σχέση μας είναι καλή. Τον σέβομαι και με σέβεται. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Παράλληλα, μίλησε και για το «διαζύγιό» του με τη Ducati: «Είναι πολύ κρίμα για μένα, τη Ducati και τους οπαδούς μας, αλλά ειδικά για τους ανθρώπους που δούλεψαν μαζί μου σε αυτό το πρότζεκτ. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί - ένας Ιταλός οδηγός σε ιταλική μηχανή - αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Αυτές οι δύο σεζόν ήταν πολύ δύσκολες και είχαμε αρκετά προβλήματα. Δεν μπορέσαμε να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας και τις επιδόσεις μας ούτως ώστε να παλέψουμε για μια καλύτερη θέση».

Τέλος, τόνισε ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται την αποχώρησή του από τα MotoGP: «Θέλω να μείνω περισσότερες από δύο σεζόν στα MotoGP, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο δυνατός και γρήγορος θα είμαι με τη νέα μηχανή».

Πηγή: woop.gr