Η McLaren κατασκεύασε ένα εντελώς προσωπικό αυτοκίνητο με βάση τις επιθυμίες ενός πελάτη της, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.   Το ασυνήθιστο όχημα παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες στο Πέμπλ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο αυτοκίνητα μοναδικής αξίας και σπανιότητας. Οι ιδέες του ανώνυμου πελάτη υλοποιήθηκαν στην πράξη από το τμήμα ειδικών αποστολών (MSO) της βρετανικής μάρκας, το οποίο αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τέτοιες υποθέσεις.

Το φουτουριστικό σούπερ καρ ονομάζεται απλά Χ-1 και αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο. Στην κατοχή του άγνωστου εντολέα βρίσκονται ήδη μία McLaren F1, μία Mercedes SLR McLaren και μία McLaren MP4-12C και επιθυμία του ήταν η δημιουργία ενός μοντέλου με την ποιότητα και τις δυνατότητες της 12C, αλλά με διαφοροποιημένο αμάξωμα.

Η McLaren προκήρυξε έναν διαγωνισμό μεταξύ σχεδιαστών και τελικά νίκησε η πρόταση του Κορεάτη ντιζάινερ Χονγκ Γιέο. Όλα τα μέρη του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και έχουν φινιριστεί με μαύρη λάκα, ενώ ορισμένα εξαρτήματα -όπως τα μπροστινά και τα πίσω φωτιστικά σώματα- εξελίχθηκαν αποκλειστικά και μόνον για την Χ-1.

Επίσης το λογότυπο έχει φτιαχτεί από μασίφ αλουμίνιο, που περάστηκε μετά με νίκελ, το αμάξωμα διαθέτει πολλά διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο και οι πίσω τροχοί κρύβονται πίσω από επενδύσεις, οι οποίες ανασηκώνονται για να φανούν καλύτερα οι πανέμορφες ζάντες. Πόρτες και οροφή δεν έχουν εξάλλου σχεδιαστικά σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της McLaren.

Το μήκος της Χ-1 αγγίζει τα 4.658 χιλιοστά, είναι δηλαδή 109 χιλιοστά μακρύτερο από το αντίστοιχο της 12C, το πλάτος ανέρχεται σε 2.097 χιλιοστά συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών καθρεπτών και το ύψος παραμένει εξαιρετικά χαμηλό με 1.199 χιλιοστά. Το βάρος του αυτοκινήτου κυμαίνεται γύρω στα 1.400 κιλά, στο εσωτερικό του προβλέπονται δερμάτινες επενδύσεις για τα καθίσματα, τις πόρτες και την οροφή και οι διακόπτες και τα μπουτόν φέρουν πλαίσια νικελίου-αλουμινίου.

Για κινητήρας χρησιμοποιείται ο ίδιος Twin-Turbo της 12C με 625 άλογα, ενώ η εταιρεία τηρεί άκρα του τάφου σιγή για την τιμή του αυτοκινήτου και για το όνομα του εντολέα. Αν κρίνουμε πάντως από την εμφάνισή του, θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος ο Μπάτμαν.

πηγή: gazzetta.gr