Το ξέρουν πλέον και τα μικρά παιδάκια, ότι τα περισσότερα παιχνίδια προέρχονται από την Κίνα. Ανάμεσά τους και τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, μόνον που αυτή τη φορά ανέβηκαν οι Κινέζοι διαστάσεις και εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε κανονικά μοντέλα παραγωγής.   Η αρχή έγινε από την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD, η οποία παρουσίασε με το μοντέλο F3 Su Rui το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, που μπορεί να το κουμαντάρει ο οδηγός του από απόσταση χρησιμοποιώντας ως τηλεχειριστήριο το κλειδί του αυτοκινήτου που ανοίγει σαν κινητό τηλέφωνο, οπότε εμφανίζεται ένα πληκτρολόγιο σαν τα χειριστήρια για κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει με το συγκεκριμένο χειριστήριο ελιγμούς ακόμη και σε απόσταση έως 20 μέτρων από το αυτοκίνητο, που μπορεί να κινηθεί με ανώτατη ταχύτητα έως 2 χλμ./ώρα, δηλαδή με βήμα σημειωτόν. Πάντως το κινέζικο μοντέλο δεν περιορίζεται μόνον στους τηλεχειριζόμενους ελιγμούς και παρκαρίσματα, αλλά εφοδιάζεται εκτός των άλλων με μοντέρνους κινητήρες τούρμπο σε συνδυασμό με αυτόματα κιβώτια τύπου διπλού συμπλέκτη.

Επίσης στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σύστημα ελέγχου της νεκρής γωνίας και όργανο για τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών μέσα από το κόκπιτ. Σαν γνήσιο κινέζικο προϊόν προσφέρεται το BYD F3 Su Rui σε ασυναγώνιστα χαμηλές τιμές, που ξεκινούν από μόλις 8.300 ευρώ!

πηγή: gazzetta.gr