Την ανωτερότητα του Ντάνι Πεντρόσα στο Brno παραδέχτηκε ο Χόρχε Λορένθο.

Οι δύο αναβάτες έδωσαν συγκλονιστική μάχη, με τον Ισπανό της Honda να βγαίνει τελικά νικητής και ο συμπατριώτης του μίλησε για τον αγώνα, ελπίζοντας σε καλύτερη έκβαση στο μέλλον:

«Ήταν περίεργος αγώνας μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Ντάνι είχε καλά σημεία και εγώ είχα τα δικά μου δυνατά σημεία. Είχε πολύ στρατηγική ο αγώνας, προσπάθησα σε κάποιο σημείο να μειώσω το ρυθμό μου για να ανασάνω λίγο. Στους τελευταίους γύρους ήξερα ότι έπρεπε να δοκιμάσω κάτι διότι η νίκη ήταν κοντά.

Το δοκίμασα στην αργή στροφή και περίμενα τον Ντάνι να δοκιμάσει ξανά. Έκανα ένα λάθος όμως στο ανηφορικό κομμάτι και έδωσα χώρο στον Ντάνι να με περάσει. Ήθελα να περάσω ξανά στην τελευταία στροφή, αλλά είχε την πιο γρήγορη γραμμή. Γενναίος σήμερα ο Ντάνι και ελπίζω την επόμενη φορά να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Καλ Κράτσλοου που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα:

«Νομίζω ότι κάναμε το τέλειο τριήμερο. Δεν είχαμε το ρυθμό των δύο πρώτων, αλλά είχαμε καλό ρυθμό, πιο γρήγορο από τους υπόλοιπους. Προσπάθησα να διατηρήσω τη θέση μου, διασφάλισα τη διαφορά από τον Ντοβιτσιόζο και τη διατηρούσα στο ένα δευτερόλεπτο, ενώ αργότερα τη μεγάλωσα.

Ήταν μοναχικός αγώνας για 22 γύρους, αλλά έβλεπα μερικές φορές τον Ντάνι και τον Χόρχε και ήξερα ότι είχα σταθερό ρυθμό. Το έβλεπα και στο pit board μου. Υπέροχο αποτέλεσμα και πολύ καλός τρόπος να πάμε στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος. Έχουμε και το καινούριο συμβόλαιο με την Tech3 και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Πηγή: woop.gr