Το τρομακτικό ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχήσει το ένα του χέρι φαίνεται ότι δεν πτοεί τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρώην πιλότος της Formula 1 συμμετείχε σε «μυστικές» δοκιμές του εργοστασιακού Ford για το WRC στην πίστα του Εκουγιέρ κοντά στη γαλλική πόλη Σατό-Τιερί.

Η ομάδα δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την παρουσία του Πολωνού, με τις επίσημες πληροφορίες να αναφέρουν ότι «ένας μυστηριώδης οδηγός, που δεν θα ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά του, έκανε δοκιμές μαζί με τους βασικούς οδηγούς, Πέτερ Σόλμπεργκ και Χάρι-Μάτι Λάτβαλα στη γαλλική πίστα».

Όπως είπε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Κριστιάν Λοριό, ο «μυστηριώδης» οδηγός «είναι ένας άνδρας με μεγάλη εμπειρία στην άσφαλτο που δούλεψε με πάθος και μας βοήθησε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα».

Ο Κούμπιτσα θεωρείται ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για να αντικαταστήσει τον Λάτβαλα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τον οδηγό να παίρνει... μεταγραφή στη Volkswagen το 2013.

Πάντως, 18 μήνες μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια αγώνα ράλι στην Ιταλία, παραμένει ακόμα αμφίβολο πότε θα είναι σε θέση να λάβει κανονικά συμμετοχή σε κάποιον αγώνα λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Πηγή: woop.gr