Το παράδειγμα των αλκοολικών χρησιμοποίησε ο Νίκος Τομπάζης για να εξηγήσει τον τρόπο, με τον οποίο οι μηχανικοί της Ferrari κατάφεραν να προσφέρουν στον Φερνάντο Αλόνσο ένα μονοθέσιο ικανό για την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Αρχικά υπήρχαν προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας σχεδιαστής της F2012 να μην αισθάνεται ασφαλής και να φοβάται για τη θέση του στην scuderia.

Στη συνέχεια όμως και αφού στη Ferrari παραδέχθηκαν τα λάθη τους, ρίχτηκαν στη δουλειά και βρήκαν τον τρόπο για να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.Ο Τομπάζης μίλησε για την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου στη «La Stampa», λέγοντας πως αρχικά φοβήθηκε για τη θέση του, αλλά πλέον όλα δείχνουν πως κυλούν όπως πρέπει.

Ο 44χρονος ωστόσο δεν εφησυχάζει και προσπαθεί καθημερινά με τους συνεργάτες του στη Ferrari να βελτιώσουν ακόμα περισσότερα το μονοθέσιο, ώστε ο Αλόνσο να φτάσει στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.Όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε πως θα ακολουθήσει πρώην συνεργάτες του στην πόρτα της εξόδου ο 44χρονος Έλληνας σχολίασε «μια ομάδα έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει τη δουλειά του επικεφαλής σχεδιαστή κι αν δεν κερδίζει να αναρωτηθεί για το αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την ομάδα».

Σχολιάζοντας την τωρινή κατάσταση με τον Αλόνσο να προπορεύεται στο πρωτάθλημα, είπε: «Προς το παρόν είμαστε καλά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την εξέλιξη αν θέλουμε να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πρώτο βήμα που κάναμε ήταν να βρούμε τι κάναμε λάθος. Όπως συμβαίνει και με τους αλκοολικούς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να παραδεχθείς πως έχεις πρόβλημα».

Πηγή: woop.gr