Την Παρασκευή (7/9), ο Μα Κινγκ Χουά, θα μπει στο κόκπιτ του μονοθεσίου της HRT και θα αντικαταστήσει τον Ναρέιν Καρθικέγιαν στα πρώτα ελεύθερα δοκιματικά της Μόντσα. Ο 24χρονος πιλότος, παρακολούθησε το Young Driver Test στο Σίλβερστοουν τον Ιούλιο, ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από τη FIA και πλέον μετρά αντίστροφα από την πρώτη εμπειρία στη Formula 1.

"Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα μπρος ώστε το όνειρό μου να γίνω πιλότος της Formula 1 να πραγματοποιηθεί. Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά και ήρεμος επειδή είχα προπονηθεί πολύ σκληρά ώστε να είμαι έτοιμος όταν παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Όμως είναι η πρώτη φορά που ένας κινέζος πιλότος παίρνει μέρος σε Grand Prix και για τον κινέζικο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι ένα ακόμη τεράστιο βήμα, μια ευκαιρία".

Από την πλευρά του, το αφεντικό της ομάδας, Λουίς Πέρες-Σάλα δεν έχει αμφιβολία ότι ο Χουά μπορεί να τα καταφέρει, εξηγώντας: "Εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας χωρίς να κάνει λάθος. Απέδειξε ότι είναι ένας γρήγορος πιλότος που οδηγεί με ασφάλεια".


Πηγή: woop.gr