Μπορεί να έχει κερδίσει τίτλους και πολλές νίκες, ωστόσο ο Φινλανδός πιλότος της Lotus δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στην ιταλική πίστα της Μόντσα.
Ο επόμενος αγώνας είναι στην Μόντσα και ο Ραϊκόνεν ευελπιστεί να έχει την ευκαιρία να πάρει την παρθενική του νίκη στην συγκεκριμένη πίστα.
 
«Είναι αλήθεια πως ποτέ δεν έχω κερδίσει. Για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν μου πηγαίνει καλά και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν μπορώ να οδηγήσω σε αυτή την πίστα.
 
Το γεγονός ότι δεν έχω κερδίσει σε ένα σιρκουί δεν σημαίνει πως δεν θέλω να πάρω τη νίκη εκεί ή πως δεν θα προσπαθήσω να διεκδικήσω ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω τώρα να δώσουμε μία πραγματική μάχη για το βάθρο», ήταν τα λόγια του “Iceman”, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:
 
«Η Μόντσα είναι το πραγματικό σπίτι για τους Tifosi, επίσης θα υπάρχουν και πολλοί Φινλανδοί. Είναι μία πολύ γρήγορη πίστα, θα είναι πολύ καλό να πάμε σε αυτήν την πίστα και το μονοθέσιο να λειτουργεί καλά.
 
Την τελευταία φορά που έτρεξα εκεί ήμουν πιλότος της Ferrari. Πραγματικά ανυπομονώ να δω όλους αυτούς τους φίλους του σπορ και νομίζω πως θα ήταν υπέροχο συναίσθημα να ανέβω στο βάθρο».


Πηγή: woop.gr