Στο Βέλγιο η ατυχία χτύπησε για τα καλά την πόρτα της Ferrari με τον αγώνα να τελειώνει πριν καν αρχίσει για τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ωστόσο, ο Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε ότι ο Ισπανός πιλότος συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και πως οι άνθρωποι της Scuderia πρέπει να βελτιώσουν το μονοθέσιο έτσι ώστε ο τίτλος να βαφτεί κόκκινος στο τέλος του πρωταθλήματος.

«Από αθλητικής άποψης, είναι φυσικό ότι υπήρξε απογοήτευση, διότι το αποτέλεσμα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετικό», είπε ο Στέφανο Ντομενικάλι για την αποχώρηση του Αλόνσο, μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε στο Σπα ο Γκροζάν και εξήγησε στη συνέχεια:

«Βλέποντας το πως εξελίχθηκε ο αγώνας πιστεύω ότι μπορούσαμε να έχουμε μαζέψει κάποιους σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα».

Για το πως είναι ο Αλόνσο μετά το ατύχημα, είπε: «Επέστρεψε μαζί μας με την πτήση τσάρτερ στο Μαρανέλο, ήταν μια χαρά, χωρίς να νιώθω κάποιο πόνο και ήδη τελείως συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα».Για τη συνέχεια τόνισε: «Αφήσαμε το Βέλγιο, γνωρίζοντας ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμη στα χέρια μας. Είναι στα χέρια των ανθρώπων του Μαρανέλο, οι οποίοι πρέπει να βελτιώσουν το μονοθέσιο, επειδή δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που πρέπει.

Ο ανταγωνισμός είναι ακόμα πολύ ανοιχτός και ο Φερνάντο είναι ακόμα πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί τη βάση.

Για το ότι ο επόμενος αγώνας γίνεται στην πατρίδα της Ferrari, ο ισχυρός άντρας της ιταλικής ομάδας απάντησε: «Υπάρχει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για τον αγώνα της πατρίδας μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρει τους ίδιους βαθμούς που δίνουν οι άλλοι 19 αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο».


Πηγή: woop.gr