Πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού θα κάνει η Mercedes B-Class με φυσικό αέριο, με τις πωλήσεις να ακολουθούν στις αρχές του 2013. Εξοπλίζεται με τον 1.6 απόδοσης 156 PS και καταναλώνει 4,2 kg φυσικού αερίου ανά 100 km. Οι εκπομπές CO2 υποχωρούν στα 115 g/km, είναι δηλαδή κατά 16% λιγότερες από αυτές της συμβατικής Β200 BlueEFFICIENCY. Οι επιδόσεις βέβαια της B 200 Natural Gas Drive επηρεάζονται αρνητικά σε σχέση με τη βενζινοκίνητη έκδοση, όχι όμως δραματικά. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 200 km/h και η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 9,1 sec (έναντι 220 km/h και 8,4 sec).

Το διπλό πάτωμα κάτω από το πίσω κάθισμα χωράει είτε ένα μεγάλο είτε δύο μικρότερα ντεπόζιτα συμπιεσμένου φυσικού αερίου, χωρητικότητας 21 kg (αντιστοιχούν σε 125 lt.). Έτσι, διατηρείται ανέπαφος ο χώρος αποσκευών. Η αυτονομία με χρήση φυσικού αερίου φθάνει τα 500 km. Όταν αδειάσει το ντεπόζιτο, τότε ο κινητήρας τροφοδοτείται αυτόματα με βενζίνη από το μικρό ρεζερβούαρ των 12 lt. Ο οδηγός δεν μπορεί πάντως να επιλέξει μόνος του τη χρήση βενζίνης.

Οι εξωτερικές διαφορές του αυτοκινήτου από τις υπόλοιπες εκδόσεις της B-Class περιορίζονται σε λίγες λεπτομέρειες, όπως το διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με LED φώτα ημέρας. H B 200 Natural Gas Drive μπορεί να παραγγελθεί είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το 7τάχυτο DCT, διπλού συμπλέκτη.

Πηγή: newsauto.gr
TAGS