Η συνεργασία με την Ducati δεν είχε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε ο «Γιατρός» και όπως έχει ανακοινώσει εδώ και θα επιστρέψει στα παλιά του λημέρια για να μπορέσει να γίνει ξανά ανταγωνιστικός. «Αυτή η εμπειρία με την Ducati ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή. Και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα ξεπεράσουμε μέσα σε αυτήν τον ενάμισι χρόνο, και ποτέ δεν υπήρξα ανταγωνιστικός με αυτή την μηχανή», ήταν τα πρώτα λόγια του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Motogp.com εξηγώντας τους λόγους που πήρε την απόφαση να γυρίσει στη Yamaha.

Συνέχισε μιλώντας για τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

«Για μένα αυτή η απόφαση για την νέα χρονιά ήταν πολύ δύσκολη επειδή στην Ducati γνώρισα πολλούς σπουδαίους ανθρώπους. Πήρα αυτήν την απόφαση επειδή σε αυτό το σημείο της καριέρας μου θεωρώ ότι πρέπει να έχω μια πιο ανταγωνιστική μηχανή ή την καλύτερη δυνατή μηχανή για μένα».

Επιπλέον ο Ρόσι εξήγησε τους λόγους που δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και να φέρει νίκες στην Ιταλική ομάδα:

«Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργήσουμε αρκετή πρόσφυση στο μπροστινό ελαστικό και αρκετή επαφή με το έδαφος. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα από το 2010 στην Βαλένθια και όπως φάνηκε ήταν και αξεπέραστο μέχρι και σήμερα».

Τέλος για την επικείμενη συνεργασία του με τον Λορένθο ο Ιταλός είπε:

«Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι μπορώ να είμαι τόσο γρήγορος όσο ο Λορένθο με την Yamaha. Νομίζω όμως ότι θα έχουμε λιγότερα προβλήματα από το παρελθόν. Ο Λορένθο ήταν πολύ εντάξει με την επιστροφή μου. Το σημαντικό είναι να διασκεδάζουμε οδηγώντας την μηχανή και να έχουμε την ευκαρία να ανταγωνιζόμαστε για τις καλύτερες θέσεις».

Πηγή: woop.gr
TAGS