Ο Ντάνι Πεντρόσα ήθελε μόνο μια προσπάθεια για να κατακτήσει την pole position στο Μισάνο αφήνοντας δεύτερο τον Χόρχε Λορένθο. Τρίτος ο Καλ Κράτσλοου.

Οι καιρικές συνθήκες έκαναν το χατίρι στους αναβάτες του Moto GP στο Μισάνο σήμερα και οι κατατακτήριες δοκιμές διεξήχθησαν δίχως πρόβλημα. Άπαντες έκαναν τις προσπάθειές τους και στον Ντάνι Πεντρόσα αρκούσε μια για να κατακτήσει την pole position.

Ο Ισπανός ήταν 18 χιλιοστά πιο γρήγορος από τον Χόρχε Λορένθο, ο οποίος κρατούσε την πρωτιά στα χέρια του δίχως πρόβλημα μέχρι τη στιγμή που βγήκε στην πίστα ο αναβάτης της Repsol Honda. Ο Καλ Κράτσλοου τον ακολούθησε έχοντας εξαιρετική απόδοση και όντας σχεδόν 1.5 δευτερόλεπτο μακριά από την πρώτη θέση.

Πιο πίσω ήταν οι Στέφαν Μπραντλ, Αλβάρο Μπαουτίστα, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την έκτη θέση. Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αντρέα Ντοβιζιόζο, Μπεν Σπάις, Τζόναθαν Ρέα και Νίκι Χέιντεν. Έτσι, απομένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη στον αυριανό αγώνα, καθώς οι δυο πρώτοι μάχονται για τον τίτλο, με τον Λορένθο να έχει το προβάδισμα.