Νέες προοπτικές ανοίγονται για την εμπορική καριέρα του οδηγοκεντρικού Ford Fiesta. Το γερμανικό supermini ανανεώθηκε, απέκτησε τον καινοτομικό τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. EcoBoost, ενώ στη φαρέτρα του προστεθήκαν και σημαντικές νέες τεχνολογίες.

Στη φυσιογνωμία του Fiesta κυριαρχεί η τραπεζοειδής μπροστινή μάσκα, πλαισιωμένη από προβολείς με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Στον εσωτερικό χώρο έγινε προσπάθεια να βελτιωθούν η άνεση και η εργονομία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost θα προσφέρει τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου στην κατηγορία.

Το Fiesta είναι το μοναδικό μεταξύ των Ευρωπαίων ανταγωνιστών του που θα διαθέτει το Active City Stop, ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες. Ακόμα ένα σύστημα, το Ford SYNC, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν φωνητικά τηλεφωνικές κλήσεις και μουσικές επιλογές από συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή USB. Το SYNC περιλαμβάνει και το Emergency Assistance, το οποίο συνδέει σε περίπτωση ατυχήματος απευθείας τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης στην τοπική γλώσσα.

Νέα συστήματα ασφαλείας

Το νέο Fiesta λανσάρει στην κατηγορία και ένα νέο σύστημα, το MyKey, το οποίο επιτρέπει στους γονείς να διαμορφώνουν διαφορές παραμέτρους πριν δώσουν το αυτοκίνητο στα παιδιά τους. Οι ιδιοκτήτες διαμορφώνουν τα όρια της μέγιστης ταχύτητας και έντασης του ηχοσυστήματος. Επίσης, ενεργοποιεί τη σίγαση του ηχοσυστήματος, μέχρις ότου οι επιβάτες δέσουν τις ζώνες τους, και εμποδίζει την απενεργοποίηση των βοηθημάτων του οδηγού, των συστημάτων ασφαλείας και των πιο κρίσιμων προειδοποιήσεων.

Το ανανεωμένο Fiesta σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο στο ταξίδι του δημοφιλούς μικρού αυτοκινήτου. Η Ford λανσάρισε το πρώτο Fiesta το 1976 και από τότε έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2013.

Πηγή: real.gr