Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Βαλεντίνο Ρόσι στην πίστα Misano Marco Simoncelli, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Ο ίδιος και ο ομόσταυλός του στην Ducati, Νίκι Χέιντεν, έμειναν εκεί και έκαναν δοκιμές, καθώς την Δευτέρα το απόγευμα είχαν στη διάθεσή τους νέα εξαρτήματα να δοκιμάσουν και δούλεψαν ανενόχλητοι.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δούλεψε πάνω στο νέο ελαστικό της Bridgestone και μετά το φινάλε των δοκιμών έκανε και το σχόλιό του.

«Ήταν καλή ημέρα, στην οποία συνεχίσαμε το πρόγραμμα δουλειάς στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας. Το νέο πλαίσιο μου αρέσει, βελτιώνει τη μοτοσικλέτα σε πολλούς τομείς αλλά παράλληλα τη χειροτερεύει κιόλας. Το νέο ψαλίδι από την άλλη μας βοηθάει στην επιτάχυνση και βελτιώνει την πρόσφυση, μειώνοντας τη φθορά του ελαστικού», είπε μεταξύ άλλων ο Ρόσι.

Από την άλλη, ο Χέιντεν δεν μπόρεσε να κάνει πολλούς γύρους λόγω του τραυματισμού του στο χέρι και αμέσως μετά τόνισε: «Έκανα δύο προσπάθειες διότι δεν έχω πολύ δύναμη στο σπασμένο μου χέρι. Πρώτα χρησιμοποίησα τη μοτοσικλέτα του αγώνα, έπειτα δοκίμασα το αναβαθμισμένο πλαίσιο. Παρότι έκανα μόλις 6 γύρους με τη νέα μοτοσικλέτα μπόρεσα να δω πόσο βελτιωμένη ήταν στο φρενάρισμα και στην είσοδο στη στροφή. Το μπροστινό έχει περισσότερη πρόσφυση και η υποστροφή έχει μειωθεί».

Πηγή: woop.gr