Εξι GP απέμειναν για να πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Formula 1 και ο Φερνάντο Αλόνσο εξακολουθεί να προπορεύεται στη βαθμολογία των οδηγών, έχοντας 29 βαθμούς διαφορά από τον Φέτελ.

Ωστόσο, το μονοθέσιο της Ferrari δεν μπορεί να τον οδηγήσει σε πρωτιές με τις McLaren και τις Red Bull να είναι πιο δυνατές στα τελευταία GP.

Το γεγονός φυσικά μόνο απαρατήρητο δεν περνάει στους ανθρώπους της Ferrari και το αφεντικό της scuderia τόνισε πως η ιταλική ομάδα θα πρέπει να ετοιμάσει για τον Ισπανό πιλότο πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο ώστε να εξασφαλίσει ο Αλόνσο το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Πλέον είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στον Φερνάντο ένα βελτιωμένο μονοθέσιο. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι ο Φερνάντο μπορεί να κερδίσει ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν, διαφορετικά η διεκδίκηση του τίτλου θα γίνει πολύ δύσκολη.

Το να κερδίσεις το πρωτάθλημα χωρίς να πάρεις άλλη καρό σημαία μέχρι το τέλος της σεζόν δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ, αλλά για εμάς πρωταρχικός στόχος είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα γκραν πρι μπορούμε», ήταν τα λόγια του Ντομενικάλι.

Ο Αλόνσο βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 29 βαθμούς από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ.


Πηγή: woop.gr