Απόφαση-βόμβα ανακοίνωσε την Πέμπτη η Citroen και αφορά το μέλλον του Σεμπαστιάν Λεμπ στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Συγκεκριμένα, η γαλλική ομάδα στο άνοιγμα του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Παρίσι έκανε γνωστό ότι το 2013 ο Γάλλος οκτάκις κάτοχος του τίτλου στο WRC θα πάρει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες, επομένως δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του, αφού θεωρείται δεδομένο ότι φέτος θα πάρει τον τίτλο για ένατη φορά στην τεράστια καριέρα του.

Οι Μίκο Χίρβονεν και Γιάρμο Λέχτινεν θα διεκδικήσουν κατά κύριο λόγο το πρωτάθλημα και σε αυτούς θα πέσει το βάρος από την Citroen, ενώ ο Λεμπ με τον Ελενά θα πάρουν μέρος σε επιλεγμένους αγώνες, ξεκινώντας από το Μόντε Κάρλο. Αν μη τι άλλο, είναι μια σημαντική είδηση, που αλλάζει κατά πολύ τις ισορροπίες.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και το δεύτερο πλήρωμα που θα συμπληρώνει μαζί με τους Hirvonen/Lehtinen την αγωνιστική ομάδα της Citroen, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο 38χρονος οδηγός τίθεται στο περιθώριο, μιας και θα μπει δυναμικά στο WTCC της αγωνιστικής περιόδου 2014/15. Ο ίδιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε κάτι διαφορετικό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού είναι μια τέτοια διοργάνωση.

Ο Ιβ Ματόν, επικεφαλής της ομάδας, παρουσίασε τον Χίρβονεν ως το Νο1 οδηγό της ομάδας το 2013, λέγοντας πως «η αφοσίωση στους Μίκο και Γιάρμο τώρα είναι ολοκληρωτική. Το επίπεδο απόδοσης και εμπειρίας είναι τέτοιο που είναι σε θέση να κάνει το τελικό βήμα και να γίνει το φυσικός ηγέτης της ομάδας. Αργότερα θα ανακοινώσουμε το δεύτερο πλήρωμα που θα πάρει τη θέση του Σεμπ και του Ντάνιελ. Ένα Citroen DS3 WRC θα δοθεί επίσης στον Καλίντ Αλ-Κασίμι».

Εξάλλου, η Citroen ανακοίνωσε το ξεκίνημα μιας ικονομικής συνεργασίας με το Abu Dhabi, που πλέον θα είναι ο κεντρικός χορηγός της ομάδας.


Πηγή: woop.gr