Η πρώτη ημέρα του 11ου γύρου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ξεκίνησε με το δεξί για τον Σεμπάστιαν Λεμπ.

Ο Αλσατός βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στον ένατο Παγκόσμιο τίτλο του, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος.

Ο οδηγός της Citroen δεν έχει ως προτεραιότητα την νίκη στις ειδικές της Αλσατίας μιας και δεν τη χρειάζεται για να πάρει το στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο ίδιος ξεκίνησε πολύ δυνατά κερδίζοντας τις 2 από τις 3 ειδικές διαδρομές(SS2, SS3).

Μία θέση πίσω του βρίσκεται ο Γιάρι Λάτβαλα που κέρδισε την τρίτη και τελευταία ειδική του πρώτου λουπ, έχοντας 7.5 δεύτερα από τον πρώτο Λεμπ.

«Έπρεπε να πάρω λίγο ρίσκο στη μέση, αλλά είμαι χαρούμενος με την απόδοση μου. Ήταν πραγματικά γρήγορα στην κατηφόρα», δήλωσε ο Λάτβαλα ο οποίος έτρεξε με μαλακά λάστιχα.Η τριάδα συμπληρώνεται με τον Μίκο Χιρβόνεν.

Ο Τιερί Νεοβίλ συνεχίζει την πολύ καλή απόδοση που είχε από την αρχή του αγώνα ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Πλέον οι οδηγοί κατευθύνονται προς το Service Park, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις υπόλοιπες τρεις ειδικές διαδρομές του δεύτερου περάσματος.Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS4:

1. Λεμπ, Citroen, 38:30.5
2. Λάτβαλα, Ford, +7.5
3. Χιρβόνεν, Citroen, +19.1
4. Νοεβίλ, Citroen Junior, +20.6
5. Σόρντο, Prodrive Mini, +23.2
6. Π. Σόλμπεργκ, Ford, +26.1
7. Όστμπεργκ, Adapta Ford, +33.6
8. Τάνακ, M-Sport Ford, +50.0
9. Νόβικοφ, M-Sport Ford, +54.8
10. Άτκισον, Italia Mini, +1:38.4

Αναλυτικά οι νικητές των ειδικών διαδρομών:

SS1: Νοεβίλ
SS2: Λεμπ
SS3: Λεμπ
SS4: Λάτβαλα


Πηγή: woop.gr