Συνέντευξη παραχώρησε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Λεμπ, στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ αναφέρθηκε στον αγώνα που του έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, μίλησε για την φετινή σεζόν αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πήγε τόσο καλά όσο θα μπορούσε να πάει;

"Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα! Έχω τις αναμνήσεις πριν από δύο χρόνια, όταν και κερδίσαμε εδώ τότε. Και τώρα, για τα τελευταία ράλι, σκέφτηκα πως ίσως θα ήταν δυνατό να το ξανακάνουμε."

Ήταν αυτονόητο ότι θα κέρδιζες πάλι;

"Όταν ξεκίνησα το ράλι, πολλοί έλεγαν πως θα κέρδιζα και πάλι. Όμως δεν είναι εύκολο. Έπρεπε να παλέψω. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες το πρωί της Κυριακής. Δεν ήταν εύκολο να κρατήσεις το αυτοκίνητο στο δρόμο."

Πως αισθάνθηκες όταν έφτασες στο τέρμα;

"Όταν τερμάτισα ήταν μία απίστευτη στιγμή. Στο Haguenau, την πατρίδα μου, ήταν πραγματική ανακούφιση. Η αίσθηση ήταν απίστευτη."

Ο αριθμός των θεατών εδώ, φέτος ήταν απίστευτος! Έμεινες έκπληκτος από τους αριθμούς;

"Νιώθω απίστευτα. Η αίσθηση όταν οδηγούσαμε ήταν απίστευτη. Υπήρχαν άνθρωποι παντού. Δεν πιστεύαμε, πριν μερικά χρόνια, όταν ήρθαμε εδώ για πρώτη φορά πως θα ήταν έτσι. Ξέραμε πως θα υπήρχαν θεατές αλλά όχι τόσοι. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική."

Και αυτός ήταν ο τελευταίος χρόνος , όπως ανακοινώθηκε. Θα συνταξιοδοτηθείς;

"Προς στιγμήν δεν νομίζω. Προσπαθώ να απολαύσω αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι εύκολη απόφαση να σταματήσεις την οδήγηση. Σε λίγα χρόνια το σκέφτομαι και ξέρω πως πρέπει να το αποφασίσω... Αποφάσισα να μην συνεχίσω. Για κάποιους αγώνες ναι, αλλά όχι για ολόκληρη τη σεζόν. Για να πάρω αυτήν την απόφαση χρειαζόμουν κάτι άλλο, μια πρόκληση. Μιλήσαμε με την Citroen και τελικά αποφασίσαμε πως θέλουμε να πάμε μαζί στο WTCC και αυτό με βοηθάει."

Πόσο απειλή αποτέλεσε ο Λάτβαλα;

"Ξέρω πως πλέον ο Λάτβαλα είναι πολύ ανταγωνιστικός και έπρεπε να πιέσω πολύ για να μείνω μπροστά. Δεν ήταν εύκολο."Πηγή: woop.gr