Μπορεί ο Michael Schumacher να ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Formula 1, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει και τις διαπιστώσεις του.

Ο Γερμανός, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έκανε σύγκριση του σήμερα με το τότε και πιστεύει ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός απ' ό,τι παλαιότερα.

Ο Schumi τόνισε πως παλαιότερα μπορούσε κάποιος πιλότος να απολαμβάνει διαφορά μέχρι και ενός δευτερολέπτου, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί σήμερα.

«Στις μέρες μου, υπήρχε η πιθανότητα ένας πιλότος να είναι πιο γρήγορος από έναν άλλον όχι μόνο κάποια δέκατα του δευτερολέπτου, αλλά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο. Αυτό συνέβαινε γιατί από αεροδυναμικής άποψης τα μονοθέσια δεν ήταν τόσο ισορροπημένα και ήταν δύσκολο να οδηγηθούν.

Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αεροδυναμικά τα μονοθέσια είναι πολύ σταθερά και αυτό σημαίνει πως ο πιλότος μπορεί να κάνει λιγότερα πράγματα.

Πάντα στο πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκονται οι καλύτεροι πιλότοι. Σίγουρα, έθεσα νέα δεδομένα με τον τρόπο που δούλευα, αλλά και οι πιλότοι πριν από μένα συνήθιζαν να δουλεύουν τέλεια. Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι οι νέες γενιές έχουν μεγαλώσει με τα ίδια δεδομένα».


Πηγή: woop.gr