Στη Ρωσία έχουν πάρει ιδιαίτερα ζεστά το γεγονός πως θα δημιουργηθεί πίστα Formula 1 και έχουν δώσει πολύ προσοχή σε αυτό το γεγονός.

Μετά τον Vitally Petrov που έγινε ο πρώτος Ρώσος που οδήγησε στη Formula1, μετά την επίδειξη του Βλάντιμιρ Πούτιν μέσα στο κόκπιτ μονοθεσίου φτάνει και η ώρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα στη Ρωσία μετά το 1914 (στην πίστα στο Πίτερσμπεργκ).

Η πίστα θα μπει στο καλεντάρι του 2014 όμως οι κατασκευαστές της θέλουν εκτός από Formula1, FIA GT World Series, FIA WEC, WTCC, Formula 3, και εθνικούς αγώνες θέλουν να περιλάβουν στις διοργανώσεις και αγώνες MotoGP, World Superbike και άλλα συναφή.

Ο ιδιοκτήτης της πίστας Hermann Tilke τόνισε πως η πίστα είναι ιδανική ώστε να γίνουν όλοι οι αγώνες ενώ επεσήμανε πως η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στους αγώνες θα είναι φανταστική.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πίστα έχει όλα τα απαραίτητα φόντα για να διοργανώσει αγώνες formula1 αλλά και πιθανότατα και MotoGΡ. Η πίστα θα είναι πολύ γρήγορη και τεχνική και προσφέρεται για θεαματικούς αγώνες.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακές εγκαταστάσεις με φανταστική ατμόσφαιρα καθώς γύρω από την πίστα είναι το Ολυμπιακό Πάρκο. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα είναι ένας μοναδικός αγώνας στο Sochi και περιμένω μια θεαματική αρχή στη Formula1».

Από τη μεριά του ο κατασκευαστής της πίστας, Alexander Bogdanov, τόνισε:

«Η κατασκευή προχωρά με υψηλούς ρυθμούς. Η πίστα αυτή με τα 5.854χλμ θα είναι από τις πιο μεγάλες στην formula1. Θα φιλοξενεί εκτός από αγώνες formula1 και FIA GT World Series,FIA WEC, WTCC, Formula 3 καθώς και ρωσικά πρωταθλήματα.

Κοιτάζουμε σοβαρά και την περίπτωση να διοργανώσουμε και αγώνες μηχανής στο υψηλότερο επίπεδο όπως MotoGP, World Superbike και άλλους».

Πηγή: woop.gr