Ένα ασημί Yaris Hybrid, που κατασκευάστηκε στη Valenciennes της Γαλλίας και παραδόθηκε στη Δύση του 2012, είναι το υπ αριθμόν 500.000 υβδριδικό όχημα της Toyota στην Ευρώπη.

Η Toyota πρόσφατα παρέδωσε το 500.000ό πλήρως υβριδικό όχημά της στην Ευρώπη, ένα ασημί Yaris Hybrid που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Valenciennes της Γαλλίας. Το όχημα παρέλαβε ο κος Pierre Schilder κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στο κατάστημα GTA NOISY στο Noisy-le-Grand, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι.

Τα 375.000 πλήρως υβριδικά Toyota και 125.000 Lexus αντίστοιχα, που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, δείχνουν καθαρά ότι η υβριδική τεχνολογία είναι τώρα η πλέον mainstream πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες. Με τα Yaris Hybrid και Auris Hybrid να προσφέρονται στις δύο σημαντικότερες κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς, σε τιμή που ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα μοντέλα diesel, η προηγμένη τεχνολογία είναι πιο προσιτή από ποτέ.

Από το 2000, όταν το καινοτόμο Prius λανσαρίστηκε στην Ευρώπη, οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexus αυξάνονται συνεχώς και σήμερα αποτελούν περίπου το 15% του συνολικού όγκου πωλήσεων του ομίλου. Το 2012, η οικογένεια Prius επεκτάθηκε με το 7-θέσιο Prius+ και το Prius Plug-in, παρέχοντας αυτονομία μέχρι 1200 χλμ. χωρίς να απαιτείται στάση για ανεφοδιασμό.

Το 2010 το Auris Hybrid, που παράγεται στο εργοστάσιο του Burnaston στη Βρετανία, ήταν το πρώτο και μοναδικό όχημα με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης που λανσαρίστηκε στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία C. Πρόσφατα δε, παρουσιάστηκε και η νέα γενιά Auris Hybrid στην ευρωπαϊκή αγορά.

Επίσης, το 2012 το Yaris Hybrid, το πρώτο πλήρως υβριδικό όχημα στην κατηγορία B, σχεδιάστηκε με σκοπό να κάνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία πιο προσιτή σε αυτοκίνητο πόλης. Στην πολυτελή κατηγορία, η Lexus απευθύνεται στους οπαδούς των υβριδικών μοντέλων με τα CT 200h, GS 450h, ES 300h, RX 450h και LS 600h.

Πηγή: autotriti.gr