Στην Porsche δε βιάζονται να ετοιμάσουν την έκδοση παραγωγής της Macan, αφού η παγκόσμια πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2013 στη Φρανκφούρτη.
Έτσι λοιπόν υποβάλλουν σε συνεχείς δοκιμές το μεσαίο τους SUV, αυτή τη φορά – όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες – σε χιονισμένες διαδρομές στη βόρεια Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα δοκιμών φέρουν καμουφλάζ στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα, ώστε να προστατεύσουν την τελική εικόνα του μοντέλου.

Η Macan βασίζεται  στην πλατφόρμα του νέου Audi Q5, έχει μήκος γύρω στα 4,5 m και η παραγωγή της θα αρχίσει στα τέλη του 2013 στο εργοστάσιο της Λειψίας, με τις πωλήσεις να αρχίζουν τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Παρά τη «συγγένεια» με την Audi, οι ομοιότητες θα περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα: «Θα έχει διαφορετικούς κινητήρες, συστήματα μετάδοσης, αναρτήσεις», είχε δηλώσει πρόσφατα ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche, Βόλφγκανγκ Χατζ.

Η γκάμα των κινητήρων της Macan θα περιλαμβάνει και έναν 3λιτρο V6, ισχύος κοντά στα 375 PS και ροπής άνω των 55 kgm. Όπως και στην περίπτωση της Cayenne, τα σχέδια περιλαμβάνουν τόσο πετρελαιοκίνητη όσο και υβριδική έκδοση. Αργότερα, μέσα στο 2014, θα εξοπλιστεί και με 4κύλινδρα σύνολα χωρητικότητας 2 lt, τα οποία θα προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους, σε πιο… προσιτή τιμή.


Πηγή: newsauto.gr
TAGS