Η τακτική διεύρυνσης της γκάμας που ακολουθεί η BMW με τη ΜΙΝΙ και η Fiat με το 500 αποδεικνύεται στην πράξη επιτυχής. Στο δρόμο αυτό θα κινηθεί η Daimler με το smart επόμενης γενιάς. Έτσι, δίπλα στα coupe και cabrio fortwo, θα δούμε το τετραθέσιο forfour και για πρώτη φορά έκδοση SUV. Η τελευταία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2015.
Από τον περασμένο Αύγουστο είχε γίνει γνωστό ότι το νέο smart εξελίσσεται από κοινού με τη Renault. Οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη, με τους Γάλλους να εξοπλίζουν το επόμενο Twingo. Όπως βλέπουμε και στην επεξεργασμένη φωτογραφία του Larson για το γερμανικό Auto Bild, το εκτός δρόμου smart θα δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το forstars, ένα πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στο Παρίσι.

Η έκδοση παραγωγής θα έχει βέβαια πεντάθυρο και όχι τρίθυρο αμάξωμα, ενώ και το φουτουριστικό εσωτερικό θα δώσει τη θέση του σε πιο συμβατικές επιλογές. Το μήκος του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό του concept (3,55 m), ώστε να προσφέρει πραγματικούς χώρους για τέσσερις επιβάτες. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνεται ο τρικύλινδρος κινητήρας ισχύος 105 PS (προϊόν συνεργασίας με τη Renault) για το προσθιοκίνητο μοντέλο αλλά και ισχυρότερα 4κύλινδρα σύνολα, απόδοσης έως 150 PS, για τις εκδόσεις 4×4.

Νωρίτερα πάντως – και συγκεκριμένα το φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη – θα υποδεχθούμε το νέο smart fortwo, με εξαιρετικά οικονομικό κινητήρα δύο κυλίνδρων, χωρητικότητας 900 cc και απόδοσης 65 PS.

Πηγή: newsauto.gr
TAGS