Ο Robert Kubica δεν είναι ακόμη έτοιμος, από άποψη φυσικής κατάστασης, να δοκιμάσει μονοθέσιο της Formula 1, σύμφωνα με το αφεντικό της Mercedes Toto Wolff, του οποίου η εταιρεία δίνει στον Πολωνό την ευκαιρία να τρέξει με DTM αυτή την εβδομάδα.
Ο ισχυρός άντρας της Mercedes πιστεύει ότι για να επανέλθει πλήρως από τα τραύματα που του έχει αφήσει το ατύχημα στην Ιταλία, χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Παρόλο που τα πάει καλά σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο με κάθετη δύναμη, πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα μερικά εμπόδια στην οδήγηση ενός μονοθεσίου, λόγω των τραυμάτων στον αγκώνα του και στο χέρι του," τόνισε χαρακτηριστικά ο Wolff, ο οποίος συμπλήρωσε:

"Πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να αγαπάμε να βλέπουμε τον Robert να τα πηγαίνει καλά με ένα μονοθέσιο της Formula 1 στο μέλλον, αλλά είναι ξεκάθαρα ακόμη νωρίς".

Όσο για την ευκαιρία που δίνεται στον Πολωνό να τρέξει στα DTM, ο Wolff σχολίασε:

"Είναι ξεκάθαρο ότι σε όλους μας αρέσει ο Robert. Είναι πολύ ξεχωριστός. Πιστεύω ότι θέλουμε να κάνουμε με τη Mercedes-Benz του δίνει την ευκαιρία να κάνει κανονικά δοκιμαστικά σε κανονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο,έτσι ώστε να δούμε πως τα πάει και πως νιώθει".

Πηγή: woop.gr