Ο Βρετανός πιλότος, Lewis Hamilton, γνωρίζει ότι η μεταγραφή του στη Mercedes τον φέρνει αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις, τις οποίες είναι έτοιμος να δεχτεί και να παλέψει.
Συγκεκριμένα, όσα δήλωσε για την χρονιά που έρχεται:

«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο αγώνα και όχι για αγώνα σπριντ. Ελπίζω αυτήν τη χρονιά να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν στον πρώτο αγώνα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στις κορυφαίες θέσεις θα είναι φανταστικό, αλλά αν δεν συμβεί αυτό γνωρίζουμε ότι απλώς πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια. Δεν έχω οδηγήσει το μονοθέσιο οπότε δεν γνωρίζω τι προβλήματα μπορεί να έχει. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πέρυσι δεν είχαν αρκετή κάθετη δύναμη.

Φυσικά το 2014 θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες διότι όλα εκκινούν ξανά από την αρχή», δήλωσε αρχικά ο Hamilton και συνέχισε:

«Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να περιμένω υπομονετικά τις νίκες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχα μερικά κακά μονοθέσια, κυρίως το 2009, αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν, οπότε η επιμονή είναι το κλειδί. Ελπίζω να καταφέρω να δώσω πολλά στην ομάδα αυτές τις πρώτες ημέρες με το νέο μονοθέσιο, διότι θα είμαι σε θέση να συγκρίνω τα μονοθέσια και κρίνουμε πού χάνουμε και πώς θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Βέβαια θα χρειαστούμε χρόνο για να ανεβάσουμε ρυθμό, για να προσαρμοστώ με τα διαφορετικά συστήματα, τα χαρακτηριστηκά του μονοθεσίου αλλά και την αεροδυναμική ισορροπία. Δεν γνωρίζω πόσο χρόνο θα μου πάρει αλλά είμαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσω», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο επιστροφής στις νίκες.

«Είναι σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές. Η Formula 1 έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο που λειτουργεί και από την εμπειρία μου τα τελευταία 6 χρόνια στη McLaren γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένα δευτερόλεπτο μέσα στη χρονιά. Γνωρίζοντας ότι η Mercedes ήταν 1,1 δευτερόλεπτα πίσω στη Βραζιλία και σχεδόν 2 δευτερόλεπτα στη Suzuka, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν αυτά τα δευτερόλεπτα μέσα σε 3 μήνες εξέλιξης. Το γνωρίζω αυτό αλλά επίσης γνωρίζω ότι οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν πολύ σκληρά για να βρουν και το παραμικρό».

Πηγή: woop.gr