Έναν ακόμα τρόπο αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών βρήκε η Hyundai, η οποία υπόσχεται από το 2015 να αντικαταστήσει τα κλειδιά των αυτοκινήτων με... smartphones.
Η παραπάνω ιδέα βασίζεται στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication) η οποία ξεκινά δειλά δειλά να εμφανίζεται στα τελευταίας γενιάς έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Χάρη σε αυτή, ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύει πληροφορίες και να χρησιμοποιεί το μοναδικό ηλεκτρονικό «αποτύπωμα» του κινητού του σε διάφορες εφαρμογές. Μεταξύ άλλων η τεχνολογία NFC αναμένεται να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες.

Εστιάζοντας, ωστόσο, στον τομέα του αυτοκινήτου, η Hyundai ήδη εξελίσσει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον κάτοχο του κινητού να ανοίγει το αυτοκίνητό του μέσω αυτού, χωρίς τη χρήση κλειδιού. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να το πλησιάσει στο παράθυρο, σε μία ειδική πλακέτα που θα υπάρχει εκεί. Μπαίνοντας τώρα, η εναπόθεση του κινητού στην κεντρική κονσόλα θα επιτρέπει το συγχρονισμό των δεδομένων του με το αυτοκίνητο, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, χωρίς καλώδια. Η νέα αυτή τεχνολογία θα μπει στην παραγωγή το 2015.

Πηγή: autotriti.gr