Ο Valentino Rossi βρέθηκε στην τρίτη θέση στην τελευταία ημέρα του opening των δοκιμών για το 2013. Οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τον Rossi να επιστρέψει με τηνΥΖΡ-Μ1, μια μηχανή με την οποία ο Ιταλός έχει κατακτήσει τους 4 από τους 7 τίτλους του στο MotoGP.

Ο Rossi φοβήθηκε πως θα μπορούσε να χάσει και άλλες θέσεις εξαιτίας της βελτίωσης του χρόνου των Perdosa και Lorenzo, όσο ήταν σε διαδικασία οι δοκιμές.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ιταλός προέβη σε δηλώσεις σχετικά με αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν μπορούσα να περιμένω μια καλύτερη αρχή σε αυτή τη νέα περιπέτεια, επειδή η πρώτη δοκιμή για μας είναι τόσο θετική. Είχα κάποιες αμφιβολίες. Δεν ήξερα πόσο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε να είμαστε και στο τέλος των τριών αυτών ημερών, είμαι πολύ πιο χαρούμενος και χαλαρός. Νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για ορισμένα σημαντικά αποτελέσματα, γιατί είμαι γρήγορος και ανταγωνιστικός. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα , Rossi ήταν σε θέση να κερδίσει μια θέση στα τελικά φύλλων ημέρα, κινείται μπροστά από τον Pedrosa πρωτάρη του team mate του Marc Marquez για την τρίτη συνολικά».

Πηγή: woop.gr