Η BMW βάζει τις τελευταίες πινελιές στη νέα σειρά 3 Gran Turismo, ώστε να την έχει έτοιμη στην έκθεση της Γενεύης που θα ανοίξει τις πύλες της στις 7 Μαρτίου.

Με μια πρώτη ματιά διαπιστώνεις, ότι η νέα BMW 3 GT είναι μεγαλύτερη από τη μπερλίνα και τη στέισον βάγκον εκδοχή. Έτσι, το μήκος της νέας 3 GT φτάνει πλέον τα 4,82 μ., δηλαδή είναι 20 εκατοστά μεγαλύτερο από τη Wagon 3αρα.

Αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην άνεση των επιβατών που θα βρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια τους ενώ οι πίσω επιβάτες θα κάθονται σαν πασάδες! Ωφελημένος είναι και ο χώρος αποσκευών με 520 λίτρα όγκο και διπλό πάτωμα με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους. Στα νέα του στοιχεία ξεχωρίζει ενεργή αεροτομή, που θα ανασηκώνεται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 110 χλμ./ώρα για καλύτερη πρόσφυση.

Μηχανικά θα φορά τους ίδιους τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες με αυτούς που συναντάμε στην σειρά 3. Όπως, ο νέος twin-turbo 3.0λιτρος εξακύλινδρος βενζίνης ο οποίος στην έκδοση 335i GT θα αποδίδει 306 άλογα.

Οι μικρότερες εκδόσεις θα είναι η 328i Gran Turismo με 2,0λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης με 245 άλογα και η 320i Gran Turismo, ,με επίσης, 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης με 184 άλογα.

Σε ντίζελ υπάρχει η 320d Gran Turismo ( 2,0λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα πετρελαίου με 184 άλογα ) και η και 318d Gran Turismo που φορά τον 2,0λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα πετρελαίου με 143 άλογα . Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι…