Η Jeep ανακοίνωσε την παραγωγή της νέας γενιάς του ευρωπαϊκού Grand Cherokee, που θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη και θα ξεκινήσει να πωλείται το 3ο τρίμηνο του 2013.
Η Jeep είχε παρουσιάσει το ανανεωμένο Grand Cherokee στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ, το οποίο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την ευρωπαϊκή έκδοση. Η σχεδιαστική αναβάθμιση είναι αξιοσημείωτη, η οποία διαθέτει καινούρια φωτιστικά σώματα, λεπτότερη μάσκα, ενώ ουσιαστικές αλλαγές έχουν γίνει και στο οπίσθιο τμήμα, με ανασχεδιασμένου προφυλακτήρες και απολήξεις της εξάτμισης. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα ολοκαίνουριο τιμόνι, πίνακα οργάνων και διάταξη των κουμπιών στην κονσόλα. Τα υλικά δείχνουν πολύ πιο ποιοτικά, σε σχέση με το παρελθόν, ενώ στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής των 8,4 ιντσών.

Όσον αφορά στο μηχανικό σύνολο του νέου Jeep Grand Cherokee δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ωστόσο αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 3λιτρο V6 diesel, τον 3,6 λτ. V6 ή τον 5,7 λτ. V8. Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, πετυχαίνοντας μείωση στην κατανάλωση καυσίμων. Το νέο Grand Cherokee θα ξεκινήσει να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά το 3ο τρίμηνο του 2014 και η τιμή θα ανακοινωθεί λίγο πριν την κυκλοφορία του.

Πηγή: autotriti.gr
TAGS