Όπως φαίνεται η VW ξαναγυρνάει στις... ρίζες της, αφού το 2015 αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα χαμηλού κόστους αυτοκίνητο, προσιτό στις ευρείες μάζες.
Ενώ ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει τις πολύ ισχυρές φήμες που υπάρχουν γύρω από τη δημιουργία μίας χαμηλού κόστους εταιρίας, στα πρότυπα της Dacia, η VW ανακοίνωσε την παραγωγή ενός οικονομικού αυτοκινήτου, το 2015. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel, ο επί κεφαλής της VW, Martin Winterkorn ανακοίνωσε ότι η γερμανική εταιρία αναπτύσσει ένα τέτοιο μοντέλο για το 2015, το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από την Κίνα.

Το κόστος του υπολογίζεται να κυμαίνεται μεταξύ 6.000 και 7.000 ευρώ, ενώ μέρος της εξέλιξης έχουν επωμισθεί κινέζικες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται. Παρά τη χαμηλή τιμή πάντως, θα δοθεί έμφαση ώστε το αυτοκίνητο να μην μοιάζει «φτηνό». Τώρα σε ο,τι αφορά την εμπορική του πορεία, μετά την Κίνα σειρά έχει η Ινδία και, πιθανότατα, αργότερα θα το δούμε και στην Ευρώπη.

Η συνέντευξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία παλαιότερη δήλωση του Ulrich Hackenberg, Τεχνικού Διευθυντή της VW, που έλεγε ότι το μοντέλο αυτό θα παράγεται σε περισσότερες από μία διαμορφώσεις, γεγονός που ενισχύει τη θεωρία της νέας, χαμηλού κόστους, εταιρίας.

Πηγή: autotriti.gr
TAGS