Η εκκίνηση της σεζόν του 2013 για τη Formula 1 απέχει ακόμα ένα μήνα. Παρ’ όλα αυτά, η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις γόμες των ελαστικών της για τους 4 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος, οι οποίες έχουν μαλακώσει συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Για το GP Αυστραλίας, οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η μεσαία (λευκό χρώμα) και η πολύ μαλακή (κόκκινο χρώμα).

Για το GP Μαλαισίας η Pirelli επέλεξε τις δύο σκληρότερες γόμες: τη σκληρή (πορτοκαλί) και τη μεσαία (λευκή), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και την τραχιά επιφάνεια της πίστας στη Sepang.

Εν συνεχεία, στο GP Κίνας οι γόμες που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες θα είναι η μεσαία (λευκή) και η μαλακή (κίτρινη). Ο συνδυασμός αυτός επιλέχθηκε για να αντιμετωπιστεί η φθορά που προκαλεί η σχεδίαση της πίστας και αναμένεται να βοηθήσει να γίνει πιο «κλειστός» αγώνας.

Τέλος, για το GP Μπαχρέιν η επιλογή είναι διαφορετική από πέρυσι, καθώς στη Sakhir θα υπάρχουν η σκληρή (πορτοκαλί) και η μαλακή (κίτρινη) γόμα. Και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες είναι που καθορίζουν αυτήν την επιλογή.

Όπως και πέρυσι, κάθε οδηγός κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού 3ημέρου θα έχει στη διάθεσή του 11 σετ ελαστικών για στεγνό οδόστρωμα: 6 σετ από τη σκληρότερη γόμα (prime) και 5 σετ από τη μαλακότερη γόμα (option).

Πηγή: woop.gr
TAGS