Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2013 δύο τολμηροί Βρετανοί οδηγοί και ένα Fiat Panda έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης χωρίς στάση, οδηγώντας από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής ως το Λονδίνο!
Οι τολμηροί Φιλ Γιάνγκ και Πωλ Μπρέις ξεκίνησαν το εξαντλητικό ταξίδι των 10.000 μιλίων, την 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Farm Africa και οδήγησαν αδιάκοπα περνώντας από 13 χώρες και δύο ηπείρους!

Φτάνοντας στο Marble Arch του Λονδίνου οι συνταξιδιώτες κατέγραψαν χρόνο 10 ημερών, 13 ωρών και 28 λεπτών καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για την απόσταση για περισσότερο από μία ημέρα.

Για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους σε λιγότερο από 11 μέρες, έπρεπε να οδηγήσουν κατά μέσο όρο 1.000 μίλια την ημέρα με ταχύτητα 40 μίλια/ώρα με το ιταλικό αυτοκίνητο πόλης με τον κινητήρα 0.9lt TwinAir. Το Fiat Panda που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη προσπάθεια, ήταν κανονικής παραγωγής, εκτός από μερικές ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις, όπως η επιπλέον δεξαμενή καυσίμου, οι δύο εφεδρικοί τροχοί, τα προστατευτικά του κάρτερ, σκληρότερα ελατήρια ανάρτησης, και μια εισαγωγή αέρα που μετακινήθηκε στο πάνω μέρος του κινητήρα.

Αποφεύγοντας τη χρήση ενός μεγάλου αυτοκινήτου 4×4 –που θα καθιστούσε το επίτευγμα «πολύ εύκολο», επέλεξαν το συγκεκριμένο μοντέλο με γνώμονα το χαμηλό του βάρος, την απόδοσή του και την οικονομία καυσίμου. Και παρά το μικρό μέγεθος του αυτοκινήτου, το κρεβάτι των συν-οδηγών ήταν ένα κομμάτι στρώματος αφρού στο πίσω κάθισμα!

Η μακρά και βασανιστική πορεία προς τη Βρετανία περιελάμβανε σκληρούς και κακοτράχαλους δρόμους, διαδρομές μέσα από ξηρά κομμάτια της ερήμου στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, την Τανζανία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία πριν οι συνταξιδιώτες διασχίσουν τη Μεσόγειο για την τελική ευθεία μέσα από την Ιταλία και τη Γαλλία ως το Hyde Park του Λονδίνου.

Πληροφορίες για το ίδρυμα Farm Africa

Το Farm Africa είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται με οικογένειες σε αγροτικές περιοχές της Αφρικής, βοηθώντας να παράγουν τρόφιμα πιο αποτελεσματικά. Με την παροχή εκπαίδευσης και υποστήριξης βοηθά τους αγρότες να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τις καλλιέργειές τους, τα ζώα, τα δάση και την πρόσβαση στο νερό, βοηθά τις οικογένειες να οικοδομήσουν ένα μέλλον απαλλαγμένο από την πείνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Farm Africa επισκεφθείτε το http://www.farmafrica.org.

Πηγή: newsauto.gr