Ο Valentino Rossi θεωρεί ότι στη σημερινή κατεύθυνση που έχει πάρει το MotoGP, δεν παίζουν μπάλα τα παλιά πλεονεκτήματα… Μάλιστα, μέσω δηλώσεών του είπε πως πιστεύει ότι πολλοί έμαθαν από αυτόν!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το δυνατό μου σημείο είναι οι αγώνες, οι μάχες σώμα με σώμα. Δυστυχώς έτσι όπως έχει πάει το MotoGP, αυτό είναι όλο και λιγότερο σημαντικό σε σχέση με παλιά. Δεν υπάρχει πλέον σχεδόν καθόλου στρατηγική, αλλά μόνο καθαρή ταχύτητα. Πρώτα, μπορούσες να κερδίσεις αγώνες ακόμα και αν ήσουν πιο αργός, υπήρχε χώρος για να ανακαλύψεις πράγματα. Θα έλεγα ότι είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο είχα στο παρελθόν και δεν είναι σημαντικό τώρα. Επίσης δίδαξα πολλά σε πολλούς αναβάτες οι οποίοι ήρθαν μετά από εμένα να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια ώστε να φτάνουν στον αγώνα όσο το δυνατόν πιο καλά προετοιμασμένοι. Στο τέλος λοιπόν το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχω κανένα πλεονέκτημα πλέον», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Διάβασα κάπου ότι η "εμπειρία" είναι η αιτία που προκαλεί τα λάθη. Είναι όμορφη πρόταση και είναι αλήθεια. Δεν χάνεις πολλά όσον αφορά την επιθετικότητά σου, ή το να μην οδηγείς στο όριο λόγω φόβου. Προσπαθείς να ρισκάρεις λιγότερο σε δύσκολες στιγμές, για παράδειγμα όταν αρχίζει να βρέχει και είσαι με slick. Εδώ έχεις πλεονέκτημα σε σχέση με έναν νεαρό που δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Έχοντας περάσει από αυτό το στάδιο και έχοντας πέσει σε αυτές τις συνθήκες, ίσως υποσυνείδητα το θυμάμαι και το μυαλό μου λέει να προσέχω. Ίσως αυτό είναι που χάνεις, όσο για τα υπόλοιπα, κατά τη γνώμη μου δεν χάνεις τίποτα».

Πηγή: woop.gr