Σε πρόσφατη συνέντευξη του σε γερμανικό Μέσο, το αφεντικό της Volkswagen Martin Winterkorn δήλωσε ότι στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η παραγωγή ενός προσιτού budget car με τιμή ανάμεσα στα 6.000 και 7.000 ευρώ.

Τα πλάνα των Γερμανών θέλουν το νέο μικρό τους αυτοκίνητο να μπαίνει στην παραγωγή το 2015, βάζοντας σαν στόχο την αγορά της Κίνας, που περιλαμβάνει σχεδόν 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα αυτής της τιμής.

Η βασική εξέλιξη του μοντέλου θα γίνει στη Γερμανία, αλλά η ολοκλήρωση του πιθανόν να επιτευχθεί με συνεργασίες εταιρειών από την Κίνα, βασιζόμενη σε δεσμούς που έχει ήδη αναπτύξει το γερμανικό εργοστάσιο.

Η κατασκευή σε μια χώρα με φτηνό εργατικό δυναμικό και η χρήση υπαρχουσών μηχανικών μερών αποτελούν αναγκαία στοιχεία για να κρατηθεί το κόστος και κατ΄αναλογία και η τιμή σε χαμηλά επίπεδα.

Παρόλο τον budget χαρακτήρα του νέου μοντέλου, η εμφάνιση και το design δεν περνά σε δεύτερη μοίρα για τους Γερμανούς, που θέλουν ο κάτοχος του αυτοκινήτου να είναι περήφανος για το απόκτημα του.

Αν οι πωλήσεις ξεκινήσουν το 2015, το νέο μοντέλο θα δραστηριοποιείται αρχικά σε Κίνα και πιθανόν στην Ινδία, χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη.Πηγή: gocar.gr