Με αρχική τιμή τα 20.400 ευρώ ρίχνεται στην μάχη των πωλήσεων της εγχώριας αγοράς η Giulietta, το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας Alfa Romeo. Για το μοτέρ των 1,4 MultiAir με τους 170 ίππους οι τιμές ξεκινούν από τα 22.300 ευρώ, ενώ αυτό των 1.750 TBi με τους 235 PS κοστίζει 30.750 ευρώ.

Φιλοδοξία των στελεχών της Fiat στην Ελλάδα είναι το νεοφερμένο μοντέλο, να μπορέσει να πετύχει περίπου 900 πωλήσεις, για το δεύτερο πάντα εξάμηνο κατακτώντας μερίδιο 5,5%, στην απαιτητική κατηγορία C που ανταγωνίζεται.


Κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση της στον ειδικό τύπο στην Ελλάδα επισημάνθηκε, ότι διαθέτει όλα τα φόντα να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις στην προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών. Ενδεικτικό της σημασίας που έχει για τα στελέχη του γκρουπ η ελληνική αγορά είναι το γεγονός είναι και η τρίτη σε μερίδιο αγοράς σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις Alfa Romeo (1,1%) μετά την Ιταλία και την Πολωνία.

Εμπορικός στόχος του γκρουπ στην Ελλάδα είναι να πετύχει συνολικά ένα μερίδιο αγοράς που θα κυμαίνεται στο 8,2%, με τον εμπορικό διευθυντή Ανδρεά Μπουμπάρη να εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου.

Πίσω από το τιμόνι της Alfa Giulietta

Από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθεις στο εσωτερικό της  Giulietta θα διακρίνεις τα "άλματα" που έχουν γίνει στον τομέα της ποιότητας του αυτοκινήτου και της εργονομίας. Η θέση οδήγησης είναι κορυφαία, όπως σε υψηλά επίπεδα κινείται και η οδηγική συμπεριφορά του. Τα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης, η καλή αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης αλλά του επιλογέα, σε συνδυασμό με τα  αποτελεσματικά φρένα δημιουργούν έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο.

Η Alfa Giulietta προσφέρεται με 3 χρόνια για μηχανικά μέρη, ενώ το service πραγματοποιείται κάθε 30.000 χλμ. ή 2 χρόνια.

πηγή : ΑΠΕ