Η πορεία των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ζαν-Έρικ Βερν είναι κοινή. Φίλοι από τότε που μπήκαν κάτω από τις... προστατευτικές φτερούγες της Red Bull, αγωνίστηκαν το 2012 για την Toro Rosso.

Παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα τους. 17η θέση για τον Βερν και 18η για τον Ρικιάρντο. Δέχθηκαν προειδοποίηση να ανεβάσουν την απόδοση τους το 2013, ωστόσο και οι δύο έχουν βάλει στο μάτι το μονοθέσιο του Μαρκ Γουέμπερ στη Red Bull.

Μένοντας πιστοί στον άγραφο νόμο πως "ο τιμέιτ σου είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου", δεν κάνουν παρέα πλέον.

Το είπε άλλωστε ο Ρικιάρντο στους συμπατριώτες του στην Αυστραλία: "Δεν γνωρίζω το λόγο που δενμπορούμε να έχουμε σχέση, δεν γνωρίζω αν φταίει το ότι είμαστε στη Φόρμουλα 1 ή νομίζει πως με έχει νίκησει. Δεν βλεπόμαστε εκτός πίστας και δεν είμαστε φίλοι. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν με ενοχλεί. Είναι ωραίος τύπος. Και οι δύο είμαστε έξυπνοι άνθρωποι".

Ο 23χρονος από το Περθ πρόσθεσε πως "δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό γιατί όταν θα έρθει η ώρα να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, μπορούμε να το κάνουμε. Δουλεύουμε καλά μαζί. Όμως δεν με ενδιαφέρει να πάω διακοπές με τον τιμέι