Στο εργοστάσιο του Γκλίβιτσε, στην Πολωνία, άρχισε η παραγωγή του Cascada, με το οποίο η Opel εισέρχεται στην κατηγορία των μεσαίων convertible.
Το μήκους 4,7 m. μοντέλο υπόσχεται πραγματικούς χώρους για 4 επιβάτες. Θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό σε λίγες ημέρες στη Γενεύη και στην Ελλάδα θα λανσαριστεί πριν το καλοκαίρι. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν – μεταξύ άλλων – ο Πρόεδρος της GM Ευρώπης, Στιβ Γκίρσκι και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Πολωνίας, Γιάνους Πιεχοτσίνσκι.

Το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής έφερε το νέο βενζινοκινητήρα 1.6 SIDI Turbo ECOTEC, απόδοσης 170 PS. Προσφέρει μέγιστη ροπή 28,6 kgm με χρήση overboost, ενώ συνδυάζεται τόσο με αυτόματο όσο και με μηχανικό κιβώτιο, 6 σχέσεων. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει επίσης το γνωστό 1.4 turbo, στις δύο εκδοχές ισχύος, με 120 και 140 PS. Σε όλες τις περιπτώσεις, η μέση κατανάλωση είναι 6,3 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 148 g. CO2.

Στην πλευρά των diesel υπάρχει ο 2λιτρος CDTI ecoFLEX 165 PS, ο οποίος σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα start/stop «ζητά» μόλις 5,2 lt/100 km σε μεικτό κύκλο (138 g/km). Προαιρετικά διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο, ίδιου αριθμού σχέσεων. Σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του ο νέος 2.0 BiTurbo ecoFLEX, απόδοσης 195 PS και μέσης κατανάλωσης 5,3 lt/km (139 g/km).

Η υφασμάτινη οροφή του Cascada ανοίγει με το πάτημα ενός διακόπτη, τοποθετημένου στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 17 sec, σε ταχύτητες έως 50 km/h, ενώ ενεργοποιείται και με τηλεχειρισμό, με το κουμπί πάνω στο κλειδί (ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων). Το νέο ανοικτό Opel προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους για τους πίσω επιβάτες, ενώ ο όγκος του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 280 lt. έως 350 lt., ανάλογα αν η οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή.

Πηγή: newsauto.gr
TAGS