Να κατακτήσει κι άλλα πρωταθλήματα και να αγγίξει κάποια από τα κατορθώματα του αείμνηστου, Ayrton Senna, θέλει ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός πιλότος σε δηλώσεις του, επίσης, αποκάλυψε πως θέλει να βελτιώσει την εικόνα του, καθώς όπως είπε υπάρχουν αρκετοί που τον αγαπούν κι άλλοι που τον μισούν.

«Όταν μπήκα στη Formula 1 δεν ήξερα πάντα τι έλεγα. Δήλωνα κάτι, αλλά εννοούσα κάτι διαφορετικό και ο κόσμος το έπαιρνε στραβά. Και ο κόσμος δεν ξεχνά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις σιγά-σιγά να αλλάξεις αυτό το κλίμα, αλλά θέλει χρόνο. Υπάρχουν πολλοί που με αγαπούν κι άλλοι τόσοι που με μισούν. Εγγυώμαι όμως σε αυτούς που δεν με συμπαθούν πως θα αλλάξουν γνώμη αν με γνωρίσουν. Θα δουν έναν άλλο εαυτό. 

Ελπίζω στα επόμενα χρόνια και τρέχοντας με αυτή τη μεγάλη ομάδα, ο κόσμος θα με δει με άλλο μάτι. Όσο μεγαλώνω αντιλαμβάνομαι καλύτερα το ρόλο που έχω ως πρότυπο για κάποιους», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ο Hamilton: «Στον πατέρα μου δεν αρέσουν τα τατουάζ μου, αλλά δεν χρειάζομαι την έγκρισή του. Είμαι άνετος με αυτό που είμαι και δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός. Αν κάποιος δεν με αποδέχεται όπως είμαι, πρόβλημά του.

Στην McLaren ήμουν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου έπρεπε να κάνεις και να λες ό,τι ακριβώς σου λέγανε. Στη Mercedes, αν και πρέπει να διατηρείς τις αξίες σου και να δείχνεις σεβασμό, μπορείς να είσαι αυτός που θέλεις. Όλοι έχουν τα γούστα τους, αλλά εγώ νιώθω πως εδώ μπορώ να εκφραστώ καλύτερα, να είμαι περισσότερο ο εαυτός μου. Θέλω να κατακτήσω κι άλλα πρωταθλήματα.

Να γίνω σπουδαίος. Όταν μιλάω για μεγαλείο, ξέρω μόνο τον Άιρτον Σένα. Ο τρόπος που οδηγούσε, που κινούταν, που ο κόσμος τον έβλεπε, που ενέπνεε τόσο κόσμο… όλα αυτά συνθέτουν το μεγαλείο του. Ασφαλώς δεν είμαι ο Άιρτον Σένα, είμαι μια διαφορετική προσωπικότητα, αλλά ελπίζω να φτάσω κάποτε σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Πηγή: woop.gr