Στη ρουμανική αγορά επικεντρώνει το ενδιαφέρον της, η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors, σκοπεύοντας να εισάγει στη χώρα το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, το Nano, το οποίο κοστίζει περίπου 1.700 ευρώ.

Πρόσφατα, ειδική ομάδα εργασίας της ινδικής εταιρίας εκπόνησε μελέτη, βάσει της οποίας το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου μπορεί να εισαχθεί σε αγορές, όπως της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Βραζιλίας, της Ταϊλάνδης και της Σρι Λάνκα, τονίζεται σε δημοσίευμα του ιστότοπου "Romania Insider".

Η Tata Motors δραστηριοποιείται στη ρουμανική αγορά μέσω της Isotlar Motors, η οποία εισάγει τα προϊόντα της Tata και πουλάει αυτοκίνητα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Το μοντέλο Nano θα μπορούσε να καταστεί ένας σοβαρός ανταγωνιστής της Dacia (θυγατρική της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault), η οποία διαθέτει στη ρουμανική αγορά ορισμένα από τα πιο φθηνά αυτοκίνητα, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα του ρουμανικού ιστότοπου.

Το Nano δεν διαθέτει αερόσακους, κλιματισμό και ραδιόφωνο και η τιμή πώλησής τους στην Ταϊβάν διαμορφώνεται περίπου στα 5.000 δολάρια.

Η Tata Motors, είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία και ο κύκλος εργασιών της ,την περίοδο 2009-2010, διαμορφώθηκε σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2005, η ινδική εταιρία προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη Fiat, συστήνοντας ένα κοινοπρακτικό σχήμα, για την παραγωγή μοντέλων αυτοκινήτων των δύο εταιριών.