Μια παράδοση σχεδόν 30 ετών – και με περισσότερες από 5,65 εκατομμύρια πωλήσεις –  το  MICRA είναι ένα μοντέλο ορόσημο για τη Nissan.

Το πολυαναμενόμενο νέο MICRA, αποτελεί  τη συνέχεια ενός θρύλου άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία της μάρκας. Το νέο MICRA αποτελεί την 4η γενιά του εξαιρετικά επιτυχημένου μοντέλου με αυτό το όνομα.

Είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα-V που σημαίνει ευμετάβλητη. Η πλατφόρμα V είναι ένα από τα σημεία κλειδιά του και έχει σχεδιαστεί, ώστε να προσφέρει βέλτιστη ακαμψία, για εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά στο δρόμο, σε συνδυασμό  με υψηλή ποιότητα κύλισης, αλλά και με το χαμηλότερο δυνατό βάρος, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Με τιμή που ξεκινά από 9.780 € (όπου συμπεριλαμβάνεται το όφελος της κρατικής απόσυρσης), το νέο ΜΙCRA διατίθεται σε 5-θυρο αμάξωμα και ενσωματώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, οι οποίες επιτρέπουν στον οδηγό του να μειώσει το στρες στην καθημερινή οδήγηση των πόλεων.

Σχεδιαστικά, το συνολικό του σχήμα έχει πιο στρογγυλεμένες γραμμές από του προκατόχου του και πιο δια δδιακριτική σχεδίαση κατά μήκος των θυρών, ενώ η συνολική του φιλοσοφία αναδεικνύεται από μια πιο τονιστονισμένη πίσω αεροτομή, η οποία είναι σαν προέκταση της οροφής.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις περιλαμβάνουν βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων     (80 hp) τόσο σε χειροκίνητο όσο και σε αυτόματο (CVT) κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τιμές ξεκινούν απο 10.490 ευρώ