Τουλάχιστον έξι ημέρες χρειάζονται οι θεράποντες ιατροί του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή διάγνωση, σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του Πολωνού οδηγού της Φόρμουλα Ενα και ειδικότερα για το εάν θα αποκατασταθούν πλήρως οι λειτουργίες στο δεξί χέρι του.

«Απαιτούνται έξι ημέρες για να επιβεβαιώσουμε εάν η κυκλοφορία του αίματος θα αποκατασταθεί όπως πρέπει», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής Ιατρικής, Ιγκόρ Ροσέλο, που υπέβαλε τον Κούμπιτσα σε επτάωρη χειρουργική επέμβαση, στο νοσοκομείο Σάντα Κορόνα, της περιοχής Πιέτρα Λιγκούρε που βρίσκεται κοντά στην Γένοβα και πρόσθεσε: «Το χέρι του είναι ζεστό, άρα το αίμα κυκλοφορεί, γεγονός που πιστοποιεί ότι η επέμβαση πήγε καλά. Θα χρειαστούμε όμως τουλάχιστον έναν χρόνο για να δούμε πλήρη αποκατάσταση στην λειτουργία του χεριού».

Υπενθυμίζεται, ότι ο 26χρονος οδηγός κατευθυνόταν προς το σημείο εκκίνησης του ράλι «Ρόντε ντι Αντόρα», σε τοποθεσία κοντά στη Γένοβα. To «Skoda Fabia» που οδηγούσε βγήκε εκτός διαδρομής και προσέκρουσε σε τοίχο εκκλησίας. Ο συνοδηγός, Τζακούμπ Γκέρμπερ, βγήκε από το όχημα χωρίς να έχει υποστεί τραυματισμό. Ο Κούμπιτσα, όμως δεν ήταν σε θέση να βγει μόνος, χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μέσα από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο «Πιέτρα Λιγκούρε».