Το υπερηχητικό Λαγωνικό είναι στα σκαριά - (Vid)

Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, αφού το “Λαγωνικό” (Bloodhound), είναι σχεδιασμένο να αξίζει τα 1.600 km/h.

Το Βρετανικό αυτοκίνητο θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας σε μία αποξηραμένη λίμνη της νοτίου Αφρικής στα τέλη του επόμενου έτους.

Ο σχεδιασμός του Λαγωνικού χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί και για την απίστευτη κινητήριο δύναμη θα χρησιμοποιηθεί ένας κινητήρας από αεροσκάφος Eurofighter!

Η μονάδα κίνησης θα παρέχει μεγαλύτερη ισχύ από 200 kilonewtons (47.000 lbs), που συγκρίνεται μόνο με την ισχύ ενός κινητήρα Concorde από την διάσημη σειρά Olympus 593.

Η μόνη διαφορά είναι ότι το Λαγωνικό θα ζυγίζει μόνο 6 τόννους, αφού ειδικοί της αεροδιαστημικής θα επιμεληθούν το περίβλημα του πυραυλοκίνητου αυτοκινήτου.

 Επίσης ο προωθητικός μηχανισμός, που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ο μεγαλύτερος, που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Βρετανία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα χρειαστεί ένας κινητήρας της Formula 1 και μία ομάδα έμπειρων μηχανικών της Cosworth, μόνο για να μεταφέρε τα καύσιμα μέσα από τον κινητήρα!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο