Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, αφού το “Λαγωνικό” (Bloodhound), είναι σχεδιασμένο να αξίζει τα 1.600 km/h.

Το Βρετανικό αυτοκίνητο θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας σε μία αποξηραμένη λίμνη της νοτίου Αφρικής στα τέλη του επόμενου έτους.

Ο σχεδιασμός του Λαγωνικού χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί και για την απίστευτη κινητήριο δύναμη θα χρησιμοποιηθεί ένας κινητήρας από αεροσκάφος Eurofighter!

Η μονάδα κίνησης θα παρέχει μεγαλύτερη ισχύ από 200 kilonewtons (47.000 lbs), που συγκρίνεται μόνο με την ισχύ ενός κινητήρα Concorde από την διάσημη σειρά Olympus 593.

Η μόνη διαφορά είναι ότι το Λαγωνικό θα ζυγίζει μόνο 6 τόννους, αφού ειδικοί της αεροδιαστημικής θα επιμεληθούν το περίβλημα του πυραυλοκίνητου αυτοκινήτου.

 Επίσης ο προωθητικός μηχανισμός, που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ο μεγαλύτερος, που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Βρετανία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα χρειαστεί ένας κινητήρας της Formula 1 και μία ομάδα έμπειρων μηχανικών της Cosworth, μόνο για να μεταφέρε τα καύσιμα μέσα από τον κινητήρα!