Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, όπως έκανε γνωστό η Λότους με ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές το βράδυ.

Ο 26χρονος πιλότος που σώθηκε από θαύμα, μετά το φρικιαστικό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια αγώνα ράλι στην Ιταλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι πολύ καλύτερα ενώ μπορεί να κουνάει και τα δάχτυλά του, πράγμα άκρως ενθαρρυντικό.

«Η κατάσταση του Κούμπιτσα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (σ.σ: εχθές)», αναφέρει η Λότους στην ανακοίνωσή της και συνέχισε: «Μετά από μια νύχτα συνεχούς παρακολούθησης, οι γιατροί τον ξύπνησαν σήμερα (σ.σ: εχθές) το πρωί. Ο πιλότος της Λότους-Ρενό θα είναι σε θέση να μιλήσει με τους συγγενείς του. Μπορεί να κουνάει τα δάχτυλά του, κάτι το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό για την αποκατάστασή του. Για να αποφύγουμε τη σωματική του καταπόνηση, ο Ρόμπερτ θα τεθεί υπό φαρμακευτική περίθαλψη για να κοιμηθεί τουλάχιστον για 24 ώρες. Εντωμεταξύ, οι γιατροί θα αποφασίσουν πως αντιμετωπίσουν τον αγκώνα και το κάταγμα στον ώμο. Ο Ρόμπερτ μπορεί να υποβληθεί άλλη μια φορά σε επέμβαση αλλά όχι τις ερχόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θα πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να φανεί αν η επέμβαση που υποβλήθηκε στο χέρι του ήταν 100% επιτυχής.