Την πρώτη του νίκη επί ελληνικού εδάφους πανηγύρισε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα στο 59ο ράλι Ακρόπολις. 
 
Ο Φινλανδός δήλωσε χαρούμενος για το αποτέλεσμα που πήρε, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ικανότητες του πίσω από το τιμόνι του Polo R. 
 
Όσον αφορά στον αγώνα δήλωσε πως άρχισε να αισθάνεται την πίεση της κορυφής την τελευταία ημέρα του ράλι και ενώ πλησίαζε το πρώτο σκαλί του βάθρου
 
«Αισθάνομαι πολύ καλά. Είναι μεγάλη ανακούφιση. Ξεκίνησα τη σεζόν με ένα σοβαρό ατύχημα. Συνεπώς, θα ήταν μεγάλη απορία για την Volkswagen τι είδους οδηγούς είμαι. Στο τέλος πήρα το αποτέλεσμα για την ομάδα εν μέσω πολλών δυσκολιών», ήταν τα λόγια του Φινλανδού, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πίεση που ένιωσε όταν οδηγούσε την κούρσα της γενικής κατάταξης: 
 
«Δεν το σκεφτόμουν μέχρι το πρωί της Κυριακής. Το Σάββατο ο αγώνας εξελίσσονταν ειδική με την ειδική, οπότε το πρωί της Κυριακής διαπιστώσαμε ότι πλησιάζαμε στη νίκη και αυτό έκανε τον αγώνα ακόμη πιο εντυπωσιακό». 
 
Όσον αφορά στο πρωτάθλημα ο Λάτβαλα τόνισε πως ακόμη έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, ωστόσο βρίσκονται σε καλό δρόμο. 
 
«Ελπίζω να έδειξα τις ικανότητες μου. Στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών πρόκειται να δοθεί μεγάλη νίκη. Χρειαζόμαστε μερικά καλά αποτελέσματα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα στο Ακρόπολις, όπου είχαμε πολύ καλή στρατηγική».