Η Renault θα αποσύρει το MPV Espace και θα το αντικαταστήσει με ένα crossover, το οποίο θα διαθέτει πολυμορφικά στοιχεία και θα πατά στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CFM1. Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που διέρρευσαν στο διεθνή τύπο, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker δήλωσε πως η εταιρεία θα αντικαταστήσει το Espace, με ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα δανείζεται στοιχεία από τα crossovers, όπως την απόσταση από το έδαφος και την ψηλή θέση οδήγησης, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρεί την άνεση και πρακτικότητα ενός πολυμορφικού.

Το Espace, όπως δήλωσε ο Acker, έχει εκπληρώσει το σκοπό του μετά από τόσα χρόνια που κυκλοφορεί, για αυτό ήρθε η ώρα να αποσυρθεί. Αλλωστε η πτωτική πορεία των πωλήσεων κατά 35% την τελευταία χρονιά, σύμφωνα με τη JATO Dynamics, είναι ενδεικτική. Εξάλλου υπογράμμισε ότι το Espace μπορεί να είναι ένα όχημα με αξιοπρόσεχτη εμπορική πορεία, αλλά πλέον δείχνει την ηλικία του.

Τώρα, ως προς το διάδοχό του, λίγα πράγματα υπάρχουν. Κυρίως, ότι στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα ενός πρωτοτύπου κατά τον Axel Breun, διευθυντή της Renault. Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόθεση της γαλλικής φίρμας στρέφεται, όχι σε ένα ακόμα «επιθετικό» και «άγριο» crossover, αλλά σε ένα κομψό κι άνετο όχημα, στο οποίο θα μπορεί κανείς να απολαμβάνει το ταξίδι του.

Το νέο crossover θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Douai της Γαλλίας, μαζί με τους διαδόχους των Laguna και Scenic. Τέλος στο συγκεκριμένο μοντέλο θα δούμε για πρώτη φορά, όπως επιβεβαιώθηκε από τη Renault, τη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CFM1, η οποία κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Nissan.

TAGS