Τα τελευταία χρόνια η Subaru, που έχει συνδέσει το όνομά της με την τετρακίνηση και τους κινητήρες μπόξερ, είχε χαθεί από τον χάρτη της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.

Επανέρχεται όμως δριμύτερη, καθώς ανέλαβε την αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα η νεοϊδρυθείσα εταιρεία «Πλειάδες Motors». Το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς ο αστερισμός των Πλειάδων αποτελεί το λογότυπο της Subaru!

Οι άνθρωποι που ηγούνται της νέας αντιπροσωπείας αποτελούν εγγύηση για την πορεία της μάρκας, καθότι πρόκειται για απόλυτους γνώστες της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Χεκιμιάν αποτελούσε μαζί με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παντελεημονίτη το ηγετικό δίδυμο της εταιρείας Agripan, αποκλειστικής αντιπροσώπου της Daihatsu και της ινδικής Mahindra.

Την γενική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Κλούβας, που κατείχε την ίδια θέση επί χρόνια στην Subaru Ελλάς. Η έδρα της νέας εταιρείας είναι στην οδό Πειραιώς 165, ενώ εντός του Ιουνίου θα προβεί σε ανακοινώσεις για την έναρξη λειτουργίας της, τους στόχους και τις δραστηριότητές της.

Δημοφιλέστερα μοντέλα στη γκάμα της Subaru είναι το Impreza, που έχει γράψει ιστορία στους αγώνες ράλι και το σκληροτράχηλο τετρακίνητο Forester.

Στο μέλλον θα δούμε πιθανότατα στη χώρα μας και το όμορφο crossover της Subaru με την ονομασία XV Crosstrek και με δίλιτρο κινητήρα 148 ίππων (βλέπε φωτογραφίες). To αυτοκίνητο ξεκίνησε ήδη να πωλείται στο εξωτερικό, ενώ στις ΗΠΑ κοστίζει γύρω στις 22.000 δολάρια.