Σχέδια της νέας Cabrera, ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όμως η Lamborghini κρατά επτασφράγιστο μυστικό το design της. 

Η διάδοχος της Gallardo θα εμφανισθεί επίσημα, πιθανότατα, στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, με το λανσάρισμά της να γίνεται προς το τέλος του έτους. Άλλωστε, για τότε έχει προγραμματιστεί και το «τέλος ταξιδιού» της Gallardo.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι το όνομα Cabrera, με έναν αναγραμματισμό, θυμίζει έντονα το carbon (άνθρακα) και γι' αυτό πολλοί προβλέπουν ότι ένας σχεδιασμός σε μαύρο ανθρακί θα έχει την τιμητική του. 

Όμως όλα αυτά είναι εικασίες, το σίγουρο πάντως είναι ότι η ιταλική φίρμα δεν θα αφήσει αναξιοποίητα τα σχέδια της Aventador, ούτε βέβαια και της φουτουριστικής Veneno και του πρωτοτύπου Egoista. Όλες μαζί θα «συμβάλλουν» στη διαμόρφωση εμφάνισης της νέας Cabrera.

Τώρα, κάτω από το καπό σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα «αντικρίσουμε» ένα V10 κινητήρα, που θα αποδίδει τουλάχιστον 610 ίππους και περίπου 575 Nm ροπής. 

Το supercar δεν θα ζυγίζει πάνω από 1.309 κιλά, προκειμένου να πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δλ. Παράλληλα, η μετάδοση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, με διπλό συμπλέκτη.

Σημειωτέον δε, ότι ο διευθυντής πωλήσεων της Lamborghini, Fintan Knight δήλωσε ότι η Cabrera μπορεί αργότερα να λανσαριστεί και με μια πισωκίνητη μετάδοση, όμως σίγουρα δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας το χειροκίνητο κιβώτιο ή κάποια υβριδική εκδοχή της Cabrera.