Οι Ισπανοί αναβάτες της Honda Dani Pedrosa και Marc Marquez με Repsol Honda RC213V τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στο Catalan Grand Prix στην Καταλονία, έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και κατέληξε σε άσκηση για τη σωστή διαχείριση των ελαστικών. 

Οι δύο αναβάτες της Honda βρίσκονταν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Jorge Lorenzo (Yamaha) κατά τη διάρκεια των 25 γύρων, ο οποίος τελικά τερμάτισε στην 1η θέση με 1,7 δευτερόλεπτα διαφορά. 

Η δεύτερη θέση του Pedrosa στους δύο τελευταίους αγώνες μετά από δύο πρώτες θέσεις στη Jerez και στο Le Mans του δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσει να προηγείται στο πρωτάθλημα με επτά βαθμούς μπροστά από τον Lorenzo, έχοντας καλύψει μόλις το ένα τρίτο της συνολικής διαδρομής μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. 

Ο Pedrosa ξεκίνησε το 200ο grand Prix της καριέρας του έχοντας κερδίσει την pole position, για δεύτερη συνεχή φορά. Αμέσως μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή του αγώνα ο Lorenzo πέρασε στην πρώτη θέση και στις τρεις πρώτες θέσεις δεν υπήρξε καμία αλλαγή μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Η μοναδική αλλαγή μεταξύ των αναβατών είχε να κάνει μόνο με τη μεταξύ τους απόσταση η οποία κυμαίνονταν από δέκατα μέχρι εκατοστά του δευτερολέπτου και την ένταση να παραμένει στα ύψη. 

Οι αναβάτες έχουν μπροστά τους λίγες αλλά πολύ απαιτητικές ημέρες για test στην Catalunya και μετά στο Motorland Aragon, μέχρι τον επόμενο προγραμματισμένο αγώνα του πρωταθλήματος, το 7ο Grand Prix στο Assen της Ολλανδίας στις 29 Ιουνίου 2013. 

Ο Dani Pedrosa, (Repsol Honda RC213V) δηλωσε:

“Ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ περίεργος. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας εξαιτίας της ζέστης που επηρέασε τις μοτοσυκλέτες και τα ελαστικά. Τη στιγμή που προσπάθησα να πιέσω περισσότερο συνειδητοποίησα ότι η μοτοσυκλέτα μου δεν είχε πολύ καλή πρόσφυση, οπότε έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν μπορούσα να πιέσω περισσότερο  παρόλο που οι διαφορές μας ήταν τόσο μικρές. Καλύψαμε το σύνολο του αγώνα χωρίς να κάνουμε μία προσπέραση καθώς ήταν πολύ εύκολο να γίνει λάθος. Πιστεύουμε ότι θα τα πάμε ακόμη καλύτερα στους επόμενους αγώνες και να αυξήσουμε τη διαφορά μας στο βαθμολογικό πίνακα.”

O Marc Marquez, (Repsol Honda RC213V) μετά τον τερματισμό του στην 3η θέση δήλωσε: 

“Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας.  Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα που μου έδωσε την Τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έμαθα πολλά για το πώς κινείται μία μοτοσυκλέτα του Moto GP σε αυτή την πίστα και κάτω από αυτές τις συνθήκες καθώς βρισκόμουν πίσω από τον Dani. Αν και γνωρίζουμε από την αρχή της σεζόν ότι θα είναι δύσκολο να τερματίσω στην πρώτη πεντάδα, μέχρι στιγμής έχω ανέβει πολλές φορές στο βάθρο των νικητών. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. Η σκέψη μου είναι τώρα στραμμένη στο Assen και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τη δυνατότητα για δοκιμές στην Aragon.”

TAGS