Οι ελληνικοί τελικοί του F1 In Schools 2013 έλαβαν χώρα το διήμερο 14-15 Ιουνίου στην Παλλήνη, με 28 ομάδες να δίνουν το παρών.
Στο F1 In Schools λαμβάνει μέρος από πέρυσι η Ελλάδα, με 28 ομάδες να δίνουν το παρών στους ελληνικούς τελικούς, που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής το διήμερο 14-15 Ιουνίου.

Οι συμμετοχές φέτος ήταν πενταπλάσιες σε σύγκριση με πέρυσι και νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η Speed Deamons με 674 βαθμούς έναντι 659 της Ground Force Project. Έτσι, θα μας εκπροσωπήσει στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο στις ΗΠΑ και το Τέξας στο περιθώριο του Γκραν Πρι στο Όστιν (15-17/11).

Στο F1 in Schools οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, κατασκευάζουν τα δικά τους F1 μονοθέσια από ξύλο balsa και δουλεύουν στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων της Formula 1. Το πρόγραμμα υλοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η PG-Software στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες των μαθητών και φέτος αποτελεί επίσημο υποστηρικτή του θεσμού, από τον οποίο προέκυψε η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Παγκόσμιους Τελικούς που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο περιθώριο του Γκραν Πρι της Formula1 στο Όστιν.